Nörtti huijasi CIA:lta 20 miljoonaa ”Al Qaedan esto-ohjelmalla”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen hallitus ei saanut jo syrjään astuneen George W. Bushin hallintokaudella kovin hyviä arvosanoja juuri keneltään. Bushin hallinnon nolojen virheiden määrä on loputon, ja niitä tulee edelleen julki. Tuorein tapaus on kuitenkin yksi surkuhupaisimmista.

Amerikkalainen it-alan ammattilainen Dennis Montgomery onnistui vakuuttamaan amerikkalaisten CIA-tiedustelupalvelun siitä, että hän oli valmistanut tietokoneohjelmiston, joka lopettaisi Al Qaeda -järjestön terrori-iskut selvittämällä järjestön Al Jazeera -kanavan televisio-ohjelmiin kätkemät salatut viestit. Palkkiokseen hän sai 20 miljoonaa dollaria.

Viranomaiset olivat niin vakuuttuneita Montgomeryn kyvyistä, että vuonna 2003 Bush käännytti Lontoosta Yhdysvaltoihin matkalla olleita lentokoneita takaisin pelätessään terrori-iskua. Sittemmin kuitenkin selvisi, että koko juttu oli vain pilaa.

The New York Times -lehden mukaan 57-vuotias Dennis Montgomery jäi kiinni, kun ranskalainen tiedustelupalvelu raivostui, koska siltä oli jäänyt huomaamatta terroriuhka. Tästä syystä he järjestivät oman tutkimuksensa, jossa Montgomeryn ohjelmisto havaittiin huijaukseksi. Sen jälkeen myös CIA joutui myöntämään tulleensa huijatuksi pahemman kerran. Montgomery odottaa parhaillaan oikeudenkäyntiä vangittuna.