Totuus televisiotoimittajan ”raiskauksesta” Egyptissä viimein julki

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime viikolla tapauksesta, jossa amerikkalainen televisiotoimittaja Lara Logan joutui Egyptin mellakoissa seksuaalisen ahdistelun ja pahoinpitelyn uhriksi. Välikohtaus sattui, kun naistoimittaja toimittaja eksyi kuvausryhmästään ja turvamiehistään väkijoukossa.

Lukuisat suomalaismediat uutisoivat tuolloin asiasta virheellisesti väittäen, että kyseessä olisi ollut joukkoraiskaus. Mitään tällaista tietoa tai väitettä alkuperäinen lähde, eli CBS-kanavan tiedote, ei kuitenkaan edes väittänyt. Nyt asiaan on saatu vahvistus, kun tapahtumien tarkempi kulku on selvinnyt. Logania ei raiskattu.

Sen sijaan häneltä oli väkijoukon toimesta riisuttu vaatteita ja häntä oli lyöty sekä nyrkeillä että kepeillä, joita käytettiin normaalisti lippujen liehuttamiseen. Lisäksi toimittajan intiimejä ruumiinosia oli nipistelty niin, että niihin jäi punaiset verenpurkaumat. Daily Mail -lehden mukaan häntä oli nimitelty höykytyksen aikana vakoojaksi, israelilaiseksi ja juutalaiseksi. Logan on kertonut haluavansa palata mahdollisimman nopeasti takaisin töihin. Yhdysvallat on ilmoittanut yrittävänsä saattaa tekijät vastuuseen.