Suurikokoinen 3D-kuva hämmentää Kiinassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa on nähty vuosien varrella muutamia näyttäviä katumaalauksia, jotka ovat oikeasta kulmasta tarkasteltuna näyttäneet siltä että kadussa olisi esimerkiksi reikä. Nyt tämä katutaiteen muoto on saanut uuden ennätyksen, kun kiinalainen taiteilija Qi Xinghua, eli Michael Qi, teki maailman suurimman 3D-katumaalauksen.

Guangzhoun kaupungissa Guangzhou Baiyan Wanda aukiolla sijaitseva maalaus näyttää oikeasta kulmasta tarkasteltuna jättimäiseltä avanteelta maassa. Lions Gate Gorge -nimisen teoksen Kivisillä reunoilla alas putoavat vesimassat kahdesta vesiputouksesta ja syvällä pohjalla nähdään vehreinä kukoistavia ruohoseinämiä.

Katumaalauksesta on tullut välittömästi suosittu turistikohde, kun ihmiset haluavat ikuistaa itsensä seisomassa köyden päällä ”ammottavan tyhjyyden” yläpuolella. Kuva on kooltaan 23 metriä leveä ja 32 metriä pitkä. Maasta pystyyn nouseva osa on kuuden metrin korkuinen.

michael qi