95-vuotias teräsnainen juoksi 60 metrin maailmanennätyksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nykyinen viihdemaailma tavoittelee ikuista nuoruutta monin tavoin, mutta nuo keinot löytyvät harmittavan usein leikkauspöydältä. Todellista nuorekkuutta on kuitenkin 95-vuotiaalla newyorkilaisella Ida Keelingillä, joka on nyt juossut ikäryhmänsä uuden 60 metrin maailmanennätyksen.

Kelling juoksi 60 metriä alle 30 sekuntiin, mikä on lähes satavuotiaalta uskomaton suoritus. Teräsnainen kertoi saavutuksesta uutisoineelle New York Post -lehdelle harjoitelleensa lähinnä kotinsa käytävällä. Juosemisen jo 30 vuotta sitten aloittanut entinen tehdastyöläinen hehkutti itsekin oloaan.

– Se tuntui hyvältä. Tämä on minun juttuni. Tunnen olevani kuin jänis. Tunnen itseni nyt nuoremmaksi kuin 40-vuotiaana, Ida Kelling iloitsi ABC-kanavan uutisille.

Suorituksen kirittäjinä olivat 50 vuotiaat ”nuorukaiset” ja hänen 67-vuotias tyttärensä. Kaksi poikaa kuolivat huumeisiin vuosina 1979 ja 1981. Tuolloin nainen päätti tehdä surutyötä juoksemalla. Aviomiehensä hän menetti jo vuonna 1959.