Tuore Grammy-voittaja tuomittiin huumejutussa – jopa 15 vuodeksi vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jamaikalaissyntyinen reggae-artisti Buju Banton, oikealta nimeltään Mark Anthony Myrie, voitti puolitoista viikkoa sitten erittäin arvostetun Grammy-palkinnon, mutta leivättömän pöydän ääressä menestys on nyt ollut hieman toisenlainen.

Parhaan reggae-albumin palkinnon saanut Buju Banton todettiin nimittäin eilen tiistaina syylliseksi huumeoikeudekäynnissä Yhdysvalloissa. Häntä vastaan oli nostettu neljä syytettä, joista vain yhdestä hän selvisi ilman tuomiota. Varsinainen tuomio julistetaan myöhemmin, mutta nyt maksimituomio voi olla jopa 15 vuotta vankeutta.

Artisti nähtiin todisteena videolla testaamassa kokaiinia floridalaisessa varastossa. Banton itse väittää menneensä vain liian pitkälle yrittäessään tehdä vaikutusta mieheen, joka oli luvannut auttaa häntä musiikkiuralla. Viranomaisten mukaan hän ja kaksi miestä syyllistyivät salakuljetukseen ostamalla huume-erän peitetehtävissä olleelta poliisilta. Banton pidätetttiin joulukuussa 2009. Kaksi muuta tunnustivat rikoksen jo aiemmin.