Lehti paljasti kuinka ei jää kiinni myymälävarkaudesta – kauppiaat raivostuivat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lehtien sananvapaus on Suomessa ja muissa länsimaissa varsin laaja, mutta välillä eteen tulee artikkeleita, joita ei välttämättä olisi siitä huolimatta kannattanut julkaista. Nyt yksi sellainen on aiheuttanut kovasti kohua, sillä artikkelissa kerrotaan kuinka kaupasta varastetaan jäämättä kiinni.

Kyseessä on Lontoon yliopiston julkaisema The Paper -niminen lehti, jonka artikkeli ”The Art of Shoplifting” on suututtanut sekä viranomaiset että vähittäiskauppiaat. Kauppiaiden mukaan artikkeli tulee mahdollisesti aiheuttamaan heille merkittäviä menetyksiä varkauksien lisääntyessä. Parhaillaan lakimiehet tutkivat mahdollisuuksia nostaa asiassa kanne lehteä ja sen päätoimittajaa vastaan.

Verovaroilla tuettu lehti rohkaisee opiskelijoita varastamaan moraalisyistä välittämättä. Artikkeli opastaa kohta kohdalta kuinka myymälävaras voi toimia vartijoista ja kameravalvonnasta huolimatta sekä muiden muassa kuinka kaupasta voi poistua ilman että herättää vartijoiden huomion. Juttu menee vieläpä niin pitkälle, että se opastaa millaisia valheita poliisille kannattaa kertoa, jos varkaudesta jää kiinni.