Poliitikko kuvattiin tiikeriasussa – vaaditaan eroamaan – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa ei politiikassa juuri suvaita huulenheittoa tai mitään kevytmielisyyteen viittaavaa. Myös istuva presidentti Barack Obama on aiheuttanut useita kertoja pahennusta leppoisalla huulenheitollaan. Nyt tästä kulttuurista on saatu jälleen uusi esimerkki.

Oregonilainen senaattori David Wu on parhaillaan myrskyn silmässä kun kävi ilmi, että hän oli lähettänyt yhdeltä aamuyöllä avustajalleen kuvan itsestään pukeutuneena tiikeriasuun. Poliitikon pukeutuminen naamiaisasuun ja kuvan lähettäminen keskellä yötä aiheuttivat kuitenkin valtavan kohun, sillä monien mielestä moinen käytös ei ole sopivaa senaattorille.

David Wu itse kertoi ABC-kanavan Good Morning America -ohjelman haastattelussa henkilökuntansa yrittäneen estää tempausta ja paljasti saavansa hoitoa psykiatrisiin ongelmiin. Tästä huolimatta hän totesi voivansa tehdä työnsä täysin normaalisti. Wun 20 hengen henkilökunnasta jo kuusi on eronnut tapauksen takia. Henkilökunta on syyttänyt poliitikkoa alkoholismista ja ahdistelusta. Jo aiemmin hänen temperamenttinsa on ollut esillä, mutta tiikeriasu oli monille liikaa.

David Wu