Mullistava muutos: X Factor -äänestys siirtyy Facebookiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa X Factor -realitykilpailun ensimmäinen tuotantokausi ei lunastanut odotuksia, mutta Britanniassa sarjalla on vankka suosio ja miljoonia katsojia. Parhaillaan ohjelmaa viedään Simon Cowellin toimesta Yhdysvaltoihin. Samalla ohjelman äänestystä muutetaan.

Jatkossa katsojat voivat äänestää X Factor -kilpailijoita myös internetin välityksellä, kun ohjelma tekee mullistavan muutoksen äänestykseensä. Amerikkalaisversion tuotantotiimi on valjastamassa Facebookin mukaan ohjelman äänestykseen. The Sun -lehden mukaan tiimi neuvottelee parhaillaan maailman suurimman yhteisöpalvelun kanssa äänestyksen käytännön ratkaisuista.

– Yksityiskohtia hierotaan vielä, mutta kaikki ovat todella innoissaan. Tällainen on järkevää, koska X Factorilla on eräs nuorimmista ja mediaystävällisimmistä katsojakunnista maailmassa, lähde kertoi lehdelle.

Viime tuotantokauden voittaja Matt Cardle sai 15 miljoonaa puhelinääntä. Facebookissa on kuitenkin 550 miljoonaa käyttäjää, joilta äänestäminen vaatii vain pari klikkausta. Facebook on määrä saada mukaan äänestykseen kun ohjelma alkaa Yhdysvalloissa ensi syksynä.