Mies sai 25 vuotta vankeutta South Park -uhkauksesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuosittu amerikkalainen animaatiosarja South Park on aiheuttanut vuosien varrella monia kohuja, ja äskettäin Suomessakin nähtiin jakso, jossa Suomi räjäytettiin taivaan tuuliin. Tuoreessa muistissa on myös jakso, jossa vitsailtiin profeetta Muhammedin ja muslimien kustannuksella.

Viime keväänä Yhdysvalloissa esitetty jakso ei ollut monien islaminuskoisten mieleen ja se aiheutti jonkin verran protesteja. Hieman keskimääräistä pidemmälle meni kuitenkin 21-vuotias amerikkalainen Zachary Adam Chesser, joka julkaisi islamistien verkkosivuilla sarjan tekijöiden kotiosoitteet ja kehotti uskonveljiään ”käymään vierailulla” heidän luonaan.

Lokakuussa 2010 Chesser tunnusti oikeudessa yllyttäneensä väkivaltaan sarjan tekijöitä kohtaan. Nyt mies on saanut oikeudessa 25 vuoden vankeustuomion South Park -tapauksesta ja terroristien tukemisesta. Hänen todettiin yllyttäneen ihmisiä Yhdysvaltojen kansalaisten murhiin.