Apple teki iPhonen muotoilijasta uporikkaan

Digi · Stara.fi

Elektroniikkavalmistaja Apple on niittänyt jo vuosien ajan menestystä erityisesti iPod ja iPhone -laitteillaan. Molempien design on englantilaisen Jonathan Iven käsialaa. Muotoilu on kannattanut, sillä hänen omaisuutensa on paisunut jo lähes 100 miljoonaan euroon.

The Sunday Times -lehden mukaan Jonathan Ive tulee saamaan lähiaikoina noin 22 miljoonan euron lisäbonuksen, koska on pysynyt Applen palkkalistoilla aiemmin sovitun kolmevuotiskauden ajan. Vuonna 2008 hän teki yhtiön kanssa sopimuksen, jonka puitteissa hänen tuli pysyä palkkalistoilla kolmen vuoden ajan.

Apple teki sopimuksen Jonathan Iven kanssa kun yhtiön pörssikurssi oli romahtanut 65 puntaan. Sittemmin kurssi on moninkertaistunut 213 puntaan. Jonathan Ive on ollut yksi Applen menestyksen avaintekijöistä, sillä hän on suunnitellut lähes kaikkien yhtiön tuotteiden ulkomuodot. Iven työnäytteisiin lukeutuvat edellä mainittujen lisäksi myös iPad, Mac Book ja uusin Mac Book Pro.