Viisi naurettavinta tapaa laihduttaa – mutta ne toimivat!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Länsimaissa hoikkuus on yhdistetty jo vuosikymmenien ajan kauneuteen, vaikka esimerkiksi alkuperäiskulttuureissa tilanne on usein päinvastoin. Samalla myös laihdutuskeinoja on kehitelty monenlaisia, ja monet niistä ovatkin silkkaa puppua.

Nyt amerikkalainen Shape-lehti on listannut viisi erikoisinta laihdutuskeinoa, joiden toimivuudesta on saatu myös tutkimustietoa. Näitä tutkimuksia tulee tosin tarkastella vähintäänkin keskikokoisella varauksella, sillä moni niistä vaikuttaa lähinnä aprillipilalta.

1. Elä pimeässä. Ohion yliopiston tutkimuksessa verrattiin paljon valoisassa eläviä ihmisiä niihin, jotka elävät enemmän pimeässä. Tutkimuksessa havaittiin, että ennen nukkumaanmenoa suuria valoannoksia saaneet olivat keskimäärin lihavampia. Eläinkokeissa ympäri vuorokauden kirkkaassa valossa eläneet hiiret lihoivat merkittävästi muita enemmän, vaikka ne söivät yhtä paljon.

2. Nuku enemmän. Tutkimuksessa seitsemän tuntia yössä nukkuneet naiset olivat keskimäärin selvästi hoikempia kuin viisi tuntia yössä nukkuneet naiset. Tukimukseen osallistui 70.000 naista.

3. Kuvittele itsesi syömässä. Carnegie Mellon -yliopiston tutkimuksessa ihmisillä, jotka vain kuvittelivat itsensä ahmimassa herkkuja, oli yhtä nopea ruoansulatus kuin niillä ihmisillä, jotka todellisuudessa ahmivat herkkuja. Ruokaa ajattelemattomilla oli taas hitaampi ruoansulatus. Olennaista on siis se, että ajattelun jälkeen ei saa rynnätä suin päin syömään herkkuja.

4. Ole ajoittain auringossa. Edellä todettiin, että runsas valossa oleminen aiheuttaa ylipainoa. Aurinkoa ei ole kuitenkaan syytä välttää, sillä ajoittainen auringossa oleminen 10 – 15 minuutin verran päivässä tuottaa tarpeeksi D-vitamiinia. Ihmiset, joilla D-vitamiinitaso on kunnossa, ovat keskimäärin hoikempia.

5. Muuta vuoristoon. Munchenin yliopiston tutkija Lippl on tutkinut, että vuoristoon lähetetyt ylipainoiset ihmiset pudottivat painoaan selvästi nopeammin kuin kaupungeissa elävät ylipainoiset.