Oscar-voittaja puhui suomea kiitospuheessaan: ”Rakastan sinua!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sadatmiljoonat ihmiset ympäri maailmaa seuraavat parhaillaan Oscar-gaalaa suorana lähetyksenä Hollywoodin ytimestä. Palkintojen jakaminen on hetki sitten päässyt toden teolla käyntiin, ja lähetystä voidaan seurata suorana lähetyksenä myös Suomessa.

Parhaana lyhytanimaationa palkittiin hetki sitten Shaun Tanin ja Andrew Ruhermanin The Lost Thing, ja heidän kiitospuheessaan kuultiin yllättäen myös selvää suomea. Shaun Tan kiitti nimittäin suomalaista vaimoaan sanomalla ”Minä rakastan sinua!”

37-vuotias australialaissyntyinen Shaun Tan tunnetaan erityisesti lastenkirjallisuuteen liittyvistä animaatioistaan. Nyt palkitun lyhytanimaation lisäksi myös The Red Tree ja The Arrival ovat saaneet menestystä. Tanin vaimo on suomalainen graafinen suunnittelija Inari Kiuru.