Poliisin rahat loppu – uhrit joutuvat ottamaan itse sormenjäljet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa poliisien toimintaan ei ole ollut vuosikausiin tarjolla asianmukaiseen toimintaan tarvittavia rahasummia, mutta Britanniassa tilanne on vielä merkittävästi heikompi. Rikoksen uhreille lähetetty tee-se-itse -sormenjälkipaketti on kuitenkin mennyt jo liian pitkälle.

News Of The World -lehti nimittäin kertoo, että poliisilla ei ole enää resursseja lähettää aina tutkijoita murtovarkausten uhrien luokse. Rikospaikkatutkimuksen hoitaminen on siten delegoitu rikoksen uhreille, sillä heille on lehden mukaan toimitettu sormenjälkien ottamiseen tarkoitettuja tarvikepaketteja.

Yrityksen joutuessa murron kohteeksi on sormenjälkiä pyydetty ottamaan omalta henkilökunnalta. Toiminta on seurausta päätöksestä, jolla poliisin määrärahoja on tarkoitus vähentää 20 prosentilla vuoteen 2015 mennessä. Samalla tutkimuksia tekemään on valjastettu ammattilaisten poliisien sijaan myös vapaaehtoisia.