Elokuvien seksikäs viettelijätär kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluneen talven aikana Hollywoodista on siirtynyt ylempiin lavasteisiin jälleen sankka joukko viihdemaailman tekijöitä. Osa heistä on menehtynyt traagisesti varsin nuorenakin, mutta esimerkiksi Jane Russell ehti nauttia Hollywoodin ylä- ja alamäistä 89-vuotiaaksi saakka.

Jane Russell menehtyi maanantaina kotonaan Santa Mariassa keuhkojensa petettyä. Lähtö tuli nopeasti, sillä näyttelijätär ehti sairastaa vain muutaman viikon ennen kuolemaansa. Russellin miniä kertoi uutistoimisto AP:lle että tähti halusi aina ”lähteä kengät jalassa”.

Russell tuli tunnetuksi 40-luvulla elokuvien sensuellina viettelijättärenä, ja hän teki varsinaisen läpimurtonsa vuonna 1941 ensi-iltansa saaneessa The Outlaw -elokuvassa. Hänen uransa laskusuunta alkoi 60-luvun alkupuolella, ja sittemmin hän teki elokuvia enää harvakseltaan. Viimeiseksi varsinaiseksi elokuvaksi jäi vunna 1970 ensi-iltansa saanut Hollywood on Fire. Vapaa-aikanaan Jane Russell teki paljon hyväntekeväisyyttä muiden muassa kirkon piirissä ja lauloi kuorossa.