Facebookiin tuli uusi mullistava ominaisuus: ”Mieti ennen kuin käytät”

Digi · Stara.fi

Paikkatietoon perustuvat palvelut ovat yleistyneet matkapuhelimissa huimasti viimeisen vuoden aikana. Yksi suosituimmista paikkasovelluksista on ollut jo pitkään Foursquare, jonka avulla käyttäjät voivat kertoa muille missä kulloinkin ovat. Samalla käyttäjät saavat pisteitä käytyjen paikkojen perusteella.

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook kopioi Foursquaren idean jo viime vuonna, kun se avasi Places-palvelunsa monissa maissa. Tänään palvelu on viimein avattu myös Suomessa. Uuden palvelun käyttäjien kannattaa kuitenkin miettiä kahteen kertaan yksityisasetuksiaan, sillä tieto käyttäjän olinpaikasta voi mennä satojen tai tuhansien omien kavereiden lisäksi myös kaikille muillekin Facebookin käyttäjille.

Suurimmaksi ongelmaksi Facebookin sovelluksessa on muodostunut se, että siinä käyttäjä voi Foursquaresta poiketen ilmoittaa myös seuralaisensa paikkatiedon. Tätä pidetään merkittävänä tietoturvauhkana. Places on ollut jo viime syksystä saakka mukana Facebookin iPhone-sovelluksessa, mutta sitä käytettäessä eteen on tullut virheilmoitus. Nyt palvelu on siis käynnistetty myös Suomessa.