Mazdalla uskomaton ongelma – uusissa autoissa miljoonia hämähäkkejä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Aika ajoin automerkit joutuvat kutsumaan uusia autoja takaisin, kun niissä on ilmennyt jokin pikaista korjausta vaativa vakava ongelma. Nyt Mazda on kuitenkin joutunut kutsumaan kymmeniätuhansia autoja takaisin ennennäkemättömästä syystä.

Mazda6 -automallin polttoaineletkuissa on nyt ilmennyt ongelma, joka on kirjaimellisesti ”luonnollinen”. Niihin on nimittäin pesiytynyt miljoonia keltaisia Cheiracanthium-hämähäkkejä, jotka häiritsevät polttoaineen kulkua ja aiheuttavat tukoksia. Suomeenkin levinneen hämähäkkilajin päätyminen väärään paikkaan voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa autossa tulipalovaaran.

Madza ilmoitti perjantaina, että ongelman korjatakseen se kutsuu 65.000 vuosina 2009 – 2010 valmistettua autoaan takaisin Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Kanadassa. New York Daily Newsin mukaan autovalmistajalla ei ole tietoa miten hämähäkit päätyivät polttoaineletkuihin. Yhtiön tiedottaja Jeremy Barnes kertoi pitävänsä tapausta hyvin merkillisenä.