Tällaiset miehet pettävät parisuhteessa – naisten mielestä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Seksistä ja uskottomuudesta on tehty vuosien varrella monenlaisia tutkimuksia, mutta nyt asiaan on otettu varsin mielenkiintoinen näkökulma. Kanadalaisen McMaster Universityn tutkimuksessa on nimittäin tiedusteltu naisilta millaisen äänen omaavat miehet heidän mielestään pettävät todennäköisimmin.

Tulos ei ollut kovin yllättävä, sillä naiset uskovat matalan puheäänen omaavien miesten syyllistyvän muita useammin uskottomuuteen parisuhteessa. Tutkimuksen mukaan naisten usein seksikkäänä pitämät miesäänet olisivat samalla myös merkki suuremmasta riskistä pettämiseen. Vastaava kyselytutkimus tehtiin myös miehille, ja sen tuloksena selvisi, että miehet pitävät korkeaäänisiä naisia todennäköisimpinä pettäjinä.

Kyseessä oli ensimmäinen tutkimus, jossa selvitettiin naisten ja miesten äänenkorkeuden vaikutusta uskottomuuteen. Samalla selvisi, että äänenkorkeudella on vaikutusta myös kumppanin valinnassa. Ihmiset pitävät ääntä mahdollisena ennusmerkkinä kumppaniehdokkaidensa tulevasta seksuaalikäyttäytymisestä. Miehillä kyse on testosteronista, sillä sen määrä korreloi äänen mataluuden kanssa. Naisilla taas estrogeenin määrä nostaa äänenkorkeutta. Asiasta uutisoi Evolutionary Psychology.