Burger King -pomo: ”Brittinaiset ovat rumia ja ruoka hirveää”

Ohhoh! · Stara.fi

Amerikkalaisen Burger King -pikaruokaketjun johtaja Bernardo Hees on joutunut tukalaan tilanteeseen, kun hän meni paljastamaan julkisesti mielipiteensä Britanniasta ja brittinaisista. Hän nimittäin kritisoi molempia.

Lähes kaikkialle maailmaan – paitsi Suomeen – laajentuneen hampurilaisjätin johtaja oli puhumassa Chicagossa amerikkalaisille opiskelijoille Britanniassa viettämistään opiskeluajoista. Johtaja totesi että opiskelu Britanniassa oli ollut helppoa, koska brittiläiset naiset ovat rumia ja brittiläinen ruoka hirveää.

Tapauksesta nousi suuri kohu, ja nyt yhtiön 40-vuotias brasilialaissyntyinen johtaja on joutunut pyytämään julkisesti anteeksi sanomaansa. Naisten asiaa ajavat järjestöt kritisoivat vahvasti Heesin lausuntoa ja totesivat, että sen jälkeen Burger King ei vaikuta kovin hyvältä työpaikalta naisten näkökulmasta. Bernardo Hees on ollut hampurilaisketjun johtajana viime vuoden lokakuusta saakka.