Uskomaton käänne: Britanniassa jopa kolmevuotiaita alkoholisteja

Ohhoh! · Stara.fi

Teini-ikäisten päihteiden käyttöä on pyritty vähentämään jo vuosikymmenien ajan monenlaisilla kampanjoilla, mutta ne eivät ole olleet kovinkaan tehokkaita. Ei ainakaan kun tarkastellaan minkä tahansa suuremman kaupungin keskustaa perjantai-iltana. Nyt Britanniasta on kuitenkin tullut vieläkin hälyttävämpiä uutisia.

Eilen Daily Mail uutisoi, että maan nuori alkoholismin takia hoitoon ohjattu lapsi on ollut vasta kolmevuotias pikkupoika. Hänelle oli lehden saamien tietojen mukaan annettu alkoholia päivittäin puolen vuoden ajan. Nyt viranomaiset pelkäävät, että pojalle on syntynyt paha riippuvuus alkoholiin, ja lapsen on myös paljon vaikeampi taistella vieroitusoireita vastaan.

Ilmiö on uusi, sillä aiemmin näin nuoria alkoholisteja ei ole Britanniassa havaittu. Vuosina 2008 – 2010 hoitoon otettiin alkoholismin takia Britanniassa kolmetoista alle 12-vuotiasta lasta. Hieman tätä vanhempien joukossa määrä oli kuitenkin jo merkittävästi suurempi, sillä hoidossa oli samaan aikaan peräti 106 iältään 13 – 16-vuotiasta lasta. Heistä 74 joutui hoitoon kiireellisenä.