Metallicasta potkut saanut rocktähti: ”Minä olin bändinjohtaja”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maineikkaan Megadeth-yhtyeen keulahahmo Dave Mustaine julkaisee tänään suomeksi omaelämäkertansa Mustaine – Heavy Metal. Heavytähti kertoo muistelmissaaan avoimesti huume- ja alkoholiongelmiensa seurauksista.

Mustaine ei säästele kirjassaan itseään eikä muita. Katkeruus Metallicasta pois potkituksi tulemisesta ei ole hellittänyt ajan myötä. Mustaine ruotii Metallican syntyä ja toteaa roolinsa Metallicassa olleen itse asiassa hyvin huomattava. Myös bändin sisäiset valtaongelmat olivat Metallicassa Mustainen mukaan alusta alkaen näkyvissä.

– Olin soolokitaristi ja yksi keskeisistä lauluntekijöistä. Bändin jäsenen merkitys ei voisi tätä paljon elintärkeämpi olla. Minä olin bändinjohtaja. Niin oli myös Lars. Todennäköisyys, että ylittäisimme tällaiset esteet, puhumattakaan taloudellisista, taiteellisista ja managerien haasteista on tähtitieteellisen huono, Dave Mustaine kertoo tuoreessa kirjassaan.