Tässä on maailman kallein koira – pentu maksoi 1,2 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koirien hinnat ovat nousseet viimeisen kymmenen vuoden aikana merkittävästi myös Suomessa. Täällä ollaan kuitenkin vielä kaukana kauppahinnasta, jonka kiinalainen liikemies on hankkinut. Kyseessä on nimittäin maailman kallein koira.

Hiilibisneksillä jättiomaisuuden hankkinut liikemies osti itselleen harvinaisen punaisen tiibetinmastiffin lähes 1,2 miljoonan euron kauppahinnalla. Asiasta uutisoineen Daily Mail -lehden mukaan miljonääri hankki omistukseensa 11-kuukautisen urospennun, jonka nimi on Big Splash, eli paikallisittain Hong Dong. Tiibetinmastiffin uskotaan tuovan onnea isännälleen. Myös edellinen maailman kallein koira oli tiibetinmastiffi, josta maksettiin viime vuonna noin miljoona euroa.

Koiran myyjänä rikastui kasvattaja Lu Liang, jonka mukaan kyseessä oli täydellinen yksilö. Hänen mukaansa hinta oli täysin perusteltu, sillä kyse ei ollut pelkästä eläinrakkaudesta. Jatkossa Big Splashin puuhasteluista naaraiden kanssa voidaan laskuttaa noin 12.000 euroa kerralta. Liangin mukaan noin 80 kiloiseksi kasvavaa koiraa tullaan kohtelemaan kuin kuninkaallista, sillä se saa syötäväkseen vain parhaita ja terveellisimpiä herkkuja. Lisäksi se saa asua suuressa talossa.