Delfiinien karmea joukkoteurastus Japanissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin kuinka Tanskalle kuuluvilla Färsaarilla tapahtuu vuosittain satojen delfiinien joukkoteurastus. Viime vuonna samankaltaisissa kohuotsikoissa olivat japanilaiset, kun The Cove -dokumenttielokuva paljasti karmaisevan totuuden sikäläisestä delfiinibisneksestä.

Louie Psihoyosin ohjaama Oscar-palkittu The Cove nähdään tänään jo toistamiseen myös Suomen televisiossa, kun TV2 esittää sen kello 22.50 alkaen. Dokumentti sisältää kohtauksia, jotka varmasti järkyttävät katsojia. Katso ohjelman traileri tästä tai artikkelin yltä. Dokumentissa nähdään myös näyttelijä Hayden Panettiere taistelemassa delfiinien puolesta.

Viime päivien nettikeskusteluissa tätä delfiinien joukkoteurastusta on pidetty Pearl Harborin lisäksi yhtenä syynä japanilaisia koetelleisiin luonnonmullistuksiin. Kerroimme jo aiemmin kuinka erityisesti monet amerikkalaiset uskovat, että mullistukset ovat jumalallinen kosto japanilaisille. Tämän dokumentin jälkeen kirjoittajien näkemyksen ymmärtää varsin hyvin.

Osittain salaa vuonna 2007 kuvatussa dokumentissa paljastetaan kulissien takaisia tapahtumia japanilaisten toimista Quasin kansallispuiston alueella. Dokumentissa seurataan amerikkalaista delfiiniasiantuntija Ric O’Barrya ja paljastetaan kuinka kansallispuiston alueella tapetaan vuosittain jopa 23.000 delfiiniä. Osa umpikujaan ajetuista delfiineistä myydään delfinaarioihin ympäri maailmaa, mutta loput tapetaan julmasti keihästämällä ne hengiltä.