Nämä automallit kärsivät eniten ilkivallasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kalliit autot ovat perinteisesti aiheuttaneet monissa ihmisissä kateutta ja samalla pakonomaista tarvetta tuhota toisen omaisuutta. Nyt asiaa on selvitetty brittitutkimuksessa, jossa siihen on saatu vahvistus. Tutkimuksen mukaan kalleimmat autot ovat nimittäin kaikkein alttiimpia vandaalien iskuille.

Swiftcover.comin toteuttamaa tutkimusta varten käytiin läpi tuhansia rikosilmoituksia autoille tehdystä ilkivallasta. Vandaalien kohteiden listaykkösenä suhteessa autokantaan Britanniassa ovat tutkimuksen mukaan Lexus-merkkiset autot ja niistä erityisesti Lexus IS, joka on Britannian vandalisoiduin automalli. Toiselle sijalle tällä listalla päätyi BMW Z4 ja hieman yllättäen kolmantena oli Mini ONE.

Kymmenen ilkivallalle altteimman auton joukkoon lukeutuivat edellä mainittujen lisäksi myös Audi TT ja BMW X5 sekä hieman tavanomaisemmat Skoda Octavia ja Mazda MX5. Automerkeistä kärkipäässä olivat Lexuksen lisäksi BMW, Audi ja Mercedes-Benz. Listan toisessa päässä vähiten ilkivaltaa kärsivät autot olivat muiden Fordit, Vauxhalit ja Citroenit.