Huomenna ei saa laihduttaa – dieetit päiväksi romukoppaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta löytyy sadoittain erilaisia teemapäiviä, ja huomenna 6. toukokuuta maailmalla vietetään kansainvälistä Älä laihduta -päivää. Suomeen teemapäivän toi vuonna 2008 Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry.

Maailmalla teemapäivää on vietetty jo vuodesta 1992 saakka anoreksiasta parantuneen Mary Evans Youngin aloitteesta. Päivän perimmäisenä sanomana on, että laihdutuskuurit ovat epäterveellisiä ja hyödyttämiä, ellei koko elämäntapaa muuteta. Suurin osa laihduttajista saa pudotetun painonsa takaisin laihdutuskuurin loputtua.

– Laihdutuskeskeinen kulttuurimme on luonut käyttäytymis- ja ajatusmalleja, jotka hallitsevat monien ihmisten elämää. Älä laihduta -päivä antaa mahdollisuuden purkaa näitä ajatusrakennelmia ja luoda positiivisempaa, lempeämpää asennetta itseensä, teemapäivän Facebook-sivuilla kirjoitetaan.