Gynekologit kieltäytyvät hoitamasta ylipainoisia naisia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalaiset ovat tunnetusti sekä pikaruokakansaa että myös yksi maailman lihavimmista kansakunnista. Taannoin Super Size Me -dokumentissa nähtiin miten kävi toimittajalle, joka söi kuukauden ajan pelkkää pikaruokaa maailmankuulussa hampurilaisketjussa.

Nyt Floridassa lääkärit ovat panneet pisteen ylipainoisten hoitamiselle, sillä kaikki lääkärit eivät enää suostu hoitamaan merkittävästi ylipainoisia naisia. Ylipaino on vaarallista terveydelle, mutta vielä vaarallisemmaksi se muuttuu kun lääkäri kieltäytyy hoitamasta.

Asia selvisi, kun The Sun Sentinel -lehti teetti kyselyn 105 gynekologilla. Heistä viisitoista kertoi, että he eivät enää ota lainkaan vastaan yli satakiloisia naisia. Nyt amerikkalaislehdissä ihmetellään kuinka joku voi olla liian lihava hoidettavaksi. Ihmisiä kun ei saa lain mukaan syrjiä painon perusteella.

Lääkärit ovat perustelleet kantaansa sillä, että heidän välineensä eivät pysty hoitamaan sairaalloisen ylipainoisia naisia. Kuusi vastanneista myönsi, että he eivät hoida ylipainoisia yksinkertaisesti siksi, että sellaisten ihmisten henki on jo muutenkin vaarassa. Lisäksi ylipainoisten ihmisten hoitamisessa on suurempi mahdollisuus virheille ja siten myös kalliille vahingonkorvauksille.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat