Salainen palvelu ahdisteli pikkupoikaa Facebook-viestin takia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalaisten taistelu terrorismia vastaan on mennyt usein naurettavuuksiin saakka. Esimerkiksi lentoliikennettä vaikeuttavat tehottomat turvatarkastukset maksavat maailmanlaajuisesti miljardeja vuodessa. Nyt Yhdysvaltojen Salainen palvelu on ahdistellut 13-vuotiasta poikaa nettiviestin takia.

Tacomalainen Vito LaPinta joutui Salaisen palvelun kuulusteluihin, koska tämä oli julkaissut Facebook-profiilissaan viestin, jossa hän varoitti presidentti Barack Obamaa itsemurhapommittajista. Viestissä LaPinta totesi, että presidentin pitäisi olla varuillaan, koska Osaman surmaamisella voi olla ikäviä seurauksia.

Viikon kuluttua viestin julkaisemisen jälkeen oppilas kutsuttiin kesken koulupäivän rehtorin huoneeseen. Siellä häntä odottivat aurinkolaseihin pukeutuneet Salaisen palvelun agentit. He ilmoittivat, että pojan viestiä pidetään uhkauksena presidentin henkeä kohtaan, Daily Mail raportoi.

Poika kertoi lehdelle olleensa peloissaan, kun miehet ryhtyivät kuulustelemaan häntä ilman tutun aikuisen läsnäoloa. Viranomaiset kertoivat, että eivät olleet soittaneet pojan äitiä paikalle, koska tämä ei olisi todennäköisesti uskonut puhelua todeksi. Koulun vahtimestari soitti kuitenkin äidille, joka saapui paikalle juuri kun puolen tunnin kuulustelu oli päättynyt. Äiti on nyt raivoissaan koulun ja viranomaisten toiminnasta.