Erin: ”Menin oikeisiin töihin ja opin mikä on ruokatunti”

Viihdeuutiset · Stara.fi

1990-luvulla supersuosioon nouseesta Nylon Beat -yhtyeestä tuttu Erin Anttila on nyt julkaissut ensimmäisen suomenkielisen sooloalbuminsa. Staran Chaos Tube -tiimi tapasi Erinin levynjulkaisupäivänä keikkansa backstagella.

– Kyllä ne kaikki tulee kun mä mietin niitä stooreja ja niitä ihmisiä keitä mä tunnen. Paitsi ehkä toi Vanha nainen hunningolla. Se on jotenkin tunnetasolla syntynyt ja sitten mä katsoin Hiljaiset sillat -leffan referenssinä, Erin kertoi Chaos Tube haastattelussa.

Samalla Erin valotti myös hieman Nylon Beatin jälkeistä elämäänsä.

– Oon tehnyt noita biisejä ja sit tehnyt noita biisejä. Sit mä olen ollut myös elämäni ensimmäisissä oikeissa töissä ja opin mikä on ruokatunti. Ja kaksi kymmenen minuutin taukoa. Ruokatunti kestää puoli tuntia. Tai riippuu kuinka pitkä päivä on, parhaimmillaan puoli tuntia.

Esimakua tulevalta levyltä antoi taannoin julkaistu debyyttisingle Vanha nainen hunningolla. Kappaleen teksti ja sävellys ovat molemmat Erinin omaa käsialaa. Nylon Beatin jälkeen Erin pakkasi laukkunsa ja muutti Irlantiin. Siellä koettu elämä toi mausteita ja vivahteita myös tulevalle albumille.

– Vanha nainen hunningolla -kappaleessa kuvataan sitä miten ihminen lähtee hakemaan elämän makuisia kokemuksia ja uuden alkua. Yleisesti tulevalla albumillani kappaleet kertovat henkilön pienen hetken fiiliksistä. Olen verrannut sitä näyttelemiseen: samaistutaan ihmiseen ja koetaan hänen kauttaan asioita.