Tänään tv:ssä: Harrison Fordin legendaarinen tieteiselokuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä iltana televisiossa päästään virittäytymään tieteiselokuvien tunnelmiin alan klassikon parissa, kun MTV3 esittää Harrison Fordin tähdittämän Blade Runner -elokuvan kello 00.05 alkaen.

Philip K. Dickin romaaniin perustuva Blade Runner on yksi kaikkien aikojen maineikkaimpia tieteiselokuvia. Siinä avaruuden poliisi tavoittaa tulevaisuuden suurkaupungissa avaruudesta pakoon päässeitä jäljennösihmisiä, replikantteja.

Ridley Scottin ohjaama elokuva ei ollut kassamenestys elokuvateattereissa, vaan se sai kunniaa vasta vähän myöhemmin. Nykyisin sen arvo koko scifi-genren kehityksessä tunnustetaan jo laajalti. Erityisen merkillepantavaa on elokuvan musiikki, joka on Vangeliksen käsialaa. Staran toimitus suosittelee lämpimästi.