Syntymätön lapsi Facebookiin – nettipalvelu poisti alaikäisenä

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook pitää käyttäjilleen amerikkalaisten viranomaisten vaatimuksesta 13 vuoden ikärajaa. Siitä huolimatta jopa puolella 10 – 13-vuotiaista lapsista on oma Facebook-sivu. Nyt asiassa on kuitenkin saavutettu eräänlainen ennätys.

Amerikkalainen pariskunta Buzz Matt ja Ellie Greene avasivat nimittäin vielä syntymättömälle Marriah-tyttärelleen oman Facebook-sivun. Verkkopalvelu kuitenkin poisti sivun, koska profiilin henkilö ei ollut vielä 13 vuotias. Profiili hävisi ilman ilmoitusta, joten pariskunta ei ole täysin varma sen poistamisen syystä.

Taannoin Facebook ilmoitti sulkevansa päivittäin jopa 20.000 käyttäjäprofiilia alaikäisyyden vuoksi. Syntymättömän lapsen kohdalla lienee kyse kaikkien aikojen ”nuorimmasta” Facebook-käyttäjästä.