USA:ssa kokonainen kerrostalo lihaville ihmisille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lasten liikalihavuudesta on puhuttu viime aikoina runsaasti erityisesti Yhdysvalloissa, jossa lapset ja nuoret lukeutuvat maailman lihavimpien joukkoon. Kerroimme taannoin kuinka kolmevuotias kiinalaispoika painaa jo 57 kiloa. Nyt lihavat saavat oman kerrostalonsa.

Verkossa esitellään kerrostaloa, joka on tarkoitettu vain lihavien asukkaiden käyttöön. Taloa esittelevä BlissTree ei kerro ovatko New Yorkin Bronxissa sijaitsevan The Melody -talon rakenteet vahvempia, mutta muita erikoisuuksia siitä löytyy kyllä. Talon ensimmäisessä kerroksessa kun kuntosali ja talon porraskäytävät on suunniteltu mahdollisimman houkutteleviksi, jotta asukkaat saataisiin käyttämään portaita.

Tilastojen mukaan vuonna 1985 amerikkalaisista oli ylipainoisia joka osavaltiossa vain alle 14 prosenttia, ja suurimmassa osassa osavaltioita alle kymmenen prosenttia. Vuonna 1993 ylipainoisia oli kuitenkin jokaisessa osavaltiossa jo yli kymmenen prosenttia. Vuonna 2007 ylipainoisia oli suurimmassa osassa osavaltioita jo yli 25 prosenttia asukkaista.