Jonna tekee paluun – kieli vaihtui matkan varrella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen r&b-laulaja Jonna Pirinen nousi Popstars -ohelman kautta käynnistyneellä urallaan nopeasti suomalaisen klubikansan tietoisuuteen. Hänen esikoissingensä Tyytyväinen ja sitä seuranneeet Ei heru ja Kaikki talossa -singlet saivat hyvän vastaanoton ja esikoisalbumi Kaksnolla löysi myös ostajansa.

Vuonna 2006 Jonnan ura Suomessa oli ohi ja hän ilmoitti muuttavansa ulkomaille.

– Ei enää ole tämän levyn osalta mitään tehtävissä. Ei ehkä koko uranikaan. Ainakaan täällä Suomessa. Tää ei oo mitään uhkailua, vaan rehellisiä ajatuksiani. Olen hyvin vahvasti sitä mieltä, että seuraavat biisit on englanninkielisiä, ettei mahdollisuudet rajoitu tänne Suomeen pelkästään, Jonna kirjoitti blogissaan vuonna 2006.

Jonna on pitänyt hiljaiseloa viime vuodet valmistellessaan Los Angelesissa englanninkielistä debyyttiään. Haettuaan uusia vaikutteita ja tarinoita musiikkiinsa Enkelten kaupungista, Jonna palasi takaisin Suomeen tekemään neljättä pitkäsoittoaan. Neljännen pitkäsoiton ensimmäinen singlelohkaisu oli Suomen euroviisukarsinnoissakin kiitettävää palautetta saanut Puppets. Toinen singlejulkaisu on kesäfiilistä nostattava Simple Life. Jonna halusi tehdä englanninkielisen levyn jo vuonna 2006.

– Mutta juttu on niin, että SonyBMG ei ainakaan halua julkaista englanninkielistä Jonnaa. :( Ehkä se sit onkin merkki mulle muuttaa tosiaan maailmalle ja kattoo josko jossain tuppukylässä edes muualla maailmassa jotain ihmisiä kiinnostaisi kuulla Jonnaa englanniksi. :) En tiedä, Jonna kirjoitti ennen ulkomaille lähtöään.

Jonna julkaisi kolme suomenkielistä albumia Sony Musicin kanssa vuosina 2003 – 2006. Listahittejä uran varrelta löytyy muiden muassa kappaleista Tyytyväinen, Sateen jälkeen, Elastisen kanssa tehty Ei heru sekä Cheekin kanssa tehty Liiku.