Heartbreaker – arvostelu

Elokuvat · Elina Sipiläinen

Alex Lipp (Romain Duris) iskee työkseen naisia. Mies pyörittää siskonsa ja lankonsa kanssa yritystä, jonka liikeideana on erottaa toisilleen epäsopivia pareja. Kolmikon eettiset periaatteet antavat heidän ottaa vastaan vain sellaisia toimeksiantoja, joissa nainen todella on onneton, mutta ei osaa päästää suhteesta irti. Sääntönä on rikkoa onneton suhde, mutta ei naisen sydäntä.

Pian kolmikko saa haastavan toimeksiannon häitään järjestelevän naisen (Vanessa Paradis) isältä, joka haluaa estää tyttärensä avioitumisen. Ongelmana on vain se, että morsian ja sulhanen tuntuvat olevan onnellisia yhdessä eikä suhteen rikkominen tunnu oikealta. Rahavaikeuksista kärsivä Lipp ujuttautuu naisen lähipiiriin, mutta huomaa pian tehtävänsä hurmurina kaikkea muuta kuin helpoksi. Tällä kertaa särkymisvaarassa ei ole vain naisen sydän, vaan myös hänen omansa.

Heartbreaker on leppoisa komedia, jonka vauhdikkaat juonikuviot pitävät mukavasti otteessaan. Eokuvassa on hyvässä suhteessa komediaa ja romantiikkaa sekä myös asiaankuuluva ripaus syvällisyyttä. Siitä löytyy myös runsaasti hauskoja agenttimaisia piirteitä ja toimintakohtauksia, joiden seurassa mieskatsojatkin viihtyvät. Pääosaa näyttelevä karismaattinen Romain Duris sopii naistenmiehen rooliinsa kuin valettu. Durisin ja naispääosaa esittävän Vanessa Paradisen keskinäiset kemiat toimivat valkokankaalla harvinaisen hyvin.

Ranskankielinen Heartbreaker on piristävä poikkeus amerikkalaisvaltaisella elokuva-alalla. Vaikka elokuva noudattaakin osaltaan perinteistä romanttisen komedian kaavaa, osaa se silti olla yllättävä ja mukaansatempaava. Heartbreaker on kepeä romanttinen toimintakomedia, jossa on lajityypilleen harvinaista särmää.

Lajityyppi: Komedia, draama, romantiikkaOhjaaja: Pascal ChaumeilPääosissa: Romain Duris, Vanessa Paradis, Julie Ferrier, François Damiens, Héléna Noguerra, Andrew LincolnEnsi-ilta: 17.6.2011Kesto: 1h 45 minIkäraja: K 11

Pisteet 4/5