Maailman paras DJ-supertähti Paul Oakenfold yllätyskeikalle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaksi kertaa maailman parhaaksi tiskijukaksi valittu DJ-tuottaja Paul Oakenfold saapuu Suomeen perjantaina 8. heinäkuuta. Legenda tekee tuolloin ainutkertaisen keikan Tampereen Tivoli-yökerhoon. Oakenfold esiintyi edellisen kerran Suomessa Madonnan Sticky & Sweet -maailmankiertueen virallisena tiskijukkana.

PÄIVITYS klo 14.40: KEIKKA ON PERUTTU. Lisätietoja tästä.

Paul Oakenfoldin DJ-keikat ovat harvinaisia merkkitapahtumia. Nyt Oakenfold saapuu ainutlaatuiselle keikalle Suomeen ja Tampereelle. Liput tapahtumaan 19 euroa. Pari viikkoa sitten hiphop-tähti Coolio kertoi Staralle toivovansa joskus voivansa tehdä yhteistyötä juuri Oakenfoldin kanssa.

70-luvun lopulla DJ-uransa aloittanut Oakenfold toi Ibizan klubikulttuurin Englantiin 1980-luvulla. Oakenfoldin klubit nostivat tämän baleaariseksi tyyliksi kutsuttavan yhdistelmän housea, soulia ja italodiskoa nimenomaan britti-ilmiöksi.

Paul Oakenfold saavutti ensimmäiset menestyksensä suuremman yleisön keskuudessa Happy MondaysinPills ’n’ Thrills and Bellyaches -läpimurtoalbumin tuottajana. Yhdessä tuottajaparinsa Steve Osbornin kanssa hän on työskennellyt muiden muassa Simply Redin, The Curen, Massive Attackin, U2:n ja jopa Snoop Doggy Doggin materiaalin parissa.

Tuottajaparin vuonna 1990 perustettu Perfecto on yksi tanssimusiikin menestyksekkäimmistä levymerkeistä. Omien maailmankiertueidensa lisäksi Oakenfold on ollut mukana U2:n, INXS:in, Simply Redin ja Boy Georgen kiertueilla. Hänet tunnetaan yhtenä superklubi Ministry of Soundin alkuperäisistä DJ:stä, sekä legendaarisen Cream-klubin vakio-DJ:nä. Dj Magazine -lehden vuotuisessa Top 100 -äänestyksessä Oakenfold on valittu kahdesti maailman parhaaksi tiskijukaksi.

Oakenfold on julkaissut myös kaksi sooloalbumia. Lisäksi hän on tuottanut soundtrackin Swordfish-elokuvaan, säveltänyt musiikkia tv-sarjoihin ja esiintynyt itse viidessä elokuvassa. Hänet on nimetty Grammy-ehdokkaaksi kolmesti ja hänen albuminsa ovat myyneet yhteensä yli viisi miljoonaa kappaletta. Tällä hetkellä hän työskentelee Madonnan uuden materiaalin tuottajana sekä viimeistelee vielä tänä vuonna julkaistavaa kolmatta omaa albumiaan.