Vaarallinen valokuvausilmiö tämän kuvan myötä historiaa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme toukokuussa kuinka planking-valokuvausilmiö on levinnyt räjähdysmäisesti maailmalla ja aiheuttanut myös ongelmia viranomaisten kanssa. Sittemmin poliisi ja vakuutusyhtiöt ovat varoittaneet ilmiöstä, joka on aiheuttanut jo vakavia loukkaantumisia ja kuolematapauksia.

Useat planking-kuvissa vaarallisissa paikoissa poseeranneet ovat menehtyneet muiden muassa pudottuaan kerrostalojen parvekkeilta. Nyt poliisi voi ehkä huokaista helpotuksesta, sillä ilmiö on mahdollisesti pian historiaa. Siihen viittaa nimittäin se, että julkkiskokki Gordon Ramsay julkaisi itsestään eilen planking-kuvan. Siinä hän makaa veneensä kaiteella. Trendit ovat usein saavuttaneet huippunsa, kun ”julkkisvanhukset” liittyvät mukaan.

Kuva: Twitter

Ilmiössä on tarkoituksena on maata valokuvattavana erikoisissa paikoissa. Sääntöinä on, että kuvattavan tulee poseerata oikosenaan ja ilmeettömänä kädet ja jalat sormia ja varpaita myöden ojennettuina. Innokkaimmat harrastajat ottavat kuvan poseerauksestaan, antavat sille nimen ja julkaisevat verkossa esimerkiksi Facebookiin varta vasten perustetulla sivulla.

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook