Meteorologi suuttui kollegoilleen: ”Älkää pyytäkö anteeksi sadetta!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sääennustusten paikkansapitävyys on usein tunnetusti kuin lottoarvontaa, mutta siitä huolimatta sateiden lupaaminen esimerkiksi keskelle kiireisintä lomaviikkoa vetää meteorologitkin hiljaiseksi televisioruuduissa. Joskus anteeksipyyntö ei vaikuta olevan kovin kaukana.

Nyt brittitelevision maineikkaimpiin lukeutuva meteorologi Michael Fish on suivaantunut siihen, että hänen kollegansa pahoittelevat ja pyytelevät anteeksi sateisia ennusteitaan. Fish perustelee vaatimustaan sillä, että kaikkia ei voi koskaan miellyttää.

BBC-kanavan veteraani vaatii nyt muita meteorologeja lopettamaan moisen anteeksipyytelemisen, sillä hänen mukaansa ennustukset menevät silloin liian henkilökohtaisiksi. Veteraani kertoi kantansa Radio Times -lehden haastattelussa kun häneltä tiedusteltiin syytä meteorologien ainaiseen anteeksipyytelyyn televisiossa.