Tässä yhdeksän syytä vihata Facebookia

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhteisöpalvelu Facebook on lähes 600 miljoonalla käyttäjällään ylivoimaisesti maailman suurin yksittäinen verkkopalvelu. Huiman suosion kääntöpuolena miljoonat ihmiset ovat päättäneet välttää Facebookia kaikin keinoin. Nyt verkossa luetellaan kymmenen syytä vihata palvelua.

1. Lapset. Joka sekunti palveluun ladataan miljoonia lasten kuvia, ja joidenkin mielestä ystävien jälkikasvun kuvat ja kuulumiset eivät ole pitkän päälle kovinkaan mielenkiintoista seurattavaa. Vai miltä kuulostavat ”Eevi kävi potalla” tai ”Aaron vatsa on taas kuralla”?

2. Ruokakuvat. Lukuisat käyttäjät kuvaavat syömänsä ruoat sekä ravintolassa että kotona, ja julkaisevat kuvat Facebookissa kaikkien katseltavaksi.

3. Äidin liittyminen Facebookiin. Elämänsä jakaminen vanhempiensa kanssa myös sosiaalisessa mediassa bilekuvineen ja päivityksineen kammoksuttaa monia.

4. Tykkäämisten suosittelu. Ystävien sinulle lähettämät suositukset eivät usein ole sellaisia, joita juuri sinä olisit toivonut saavasi. Useimmat käyttäjät tietävät parhaiten itse mistä tykätä.

5. Entiset tyttöystävät. Ihmissuhteissa ex-kumppanit jäävät tosielämässä lähes poikkeuksetta pimentoon toisiltaan, mutta sosiaalisessa mediassa kaveruuden myötä sinäkin joudut seuraamaan heidän kuulumisiaan – ja päinvastoin.

6. Sovellusten jakamat ilmaiset lahjat. Monet ovat ärsyyntyneet erilaisten Facebook-sovellusten lähettämistä ei-toivotuista lahjoista. Kukapa hyppisi ilosta kattoon saadessaan lahjaksi esimerkiksi virtuaalisen lehmän tai auton?

7. Ystävien lisäämät karmeat kuvat. Maanantai-aamuisin monet aukaisevat Facebookin kauhunsekaisin tuntein, sillä odotettavissa voi olla viikonlopun riennoissa ikuistettua kuvamateriaalia. Usein näissä kuvissa ihmiset eivät poseeraa edukseen.

8. Ystäväsuositukset. Lapsuuden ystäväsi on löytänyt vanhan luokkatoverisi Facebookista ja suosittelee kaveruutta sinullekin. Ketä kiinnostaa?

9. Yksityisyysasetukset ja tietojen levittäminen. Facebook on ollut lukuisia kertoja otsikoissa epäilyttävien yksityisyysasetustensa merkeissä. Palvelu jakaa varsin auliisti tietoa kolmansille osapuolille, ellei sitä nimenomaan estetä. Nämäkin estot usein nollautuvat asetusten uudistusten yhteydessä.