3D-elokuvien suosio romahtamassa?

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Ovatko 3D-elokuvat menettämässä hohtonsa? Tilastojen mukaan kyllä. Elokuvafanit Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa eivät nimittäin tahdo maksaa ekstraa 3D-elämyksestä.

Daily Mail -lehden mukaan vuonna 2009 peräti 80 prosenttia katsojista näki Avatar-elokuvan 3D-versiona. Nyt kuitenkin uusimman Pirates Of The Caribbeanin 3D-katsojaluvut jäivät vaivaiseen 38 prosenttiin. Myös Kung Fu Panda 2 -elokuvaa, joka julkaistiin Yhdysvalloissa itsenäisyyspäivänä, katsottiin enemmän vanhanaikaiseen tyyliin 2D:nä.

3D-elokuvat ovat luokiteltu hämmästyttäviksi katselukokemuksiksi, mutta tilastojen mukaan näyttää siltä, että elokuvien katselijat suosivat enemmän 2D-elokuvia. Lipputulot näyttävät, että brittiläiset ovat seuraamassa kovaa vauhtia amerikkalaisia haluttomuudessaan maksaa ekstraa 3D-elämyksestä.