Harry Potter murskasi leffaennätykset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen ensi-iltansa saanut Harry Potter –elokuvasarjan viimeinen osa Harry Potter ja kuoleman varjelukset – osa 2 rikkoi Suomen ennätyksiä heti avauspäivänään. Mikään elokuva ei ole koskaan aikaisemmin kerännyt yhden vuorokauden aikana yhtä paljon katsojia tai lipputuloja Suomessa.

Elokuva keräsi ensimmäisenä vuorokautenaan 53.697 katsojaa ja 533.816 euroa, ja teki näin kaikkien aikojen parhaan avaustuloksen sekä katsojissa että lipputuloissa mitattuna. Elokuva sai ensi-iltansa keskiviikkona 13. heinäkuuta. Harry Potter ja kuoleman varjelukset – osa 2 on maailman menestyneimmän elokuvasarjan päätösosa ja merkitsee erään aikakauden loppua lukuisille faneille.

Eeppisessä loppuhuipentumassa taistelu velhomaailman hyvien ja pahojen voimien välillä kärjistyy avoimeksi sodaksi. Kun panokset ovat korkeammalla kuin koskaan, kukaan ei ole turvassa. Ja juuri Harry saattaa joutua tekemään äärimmäisen uhrauksen dramaattisessa viimeisessä taistelussa Voldemortia vastaan.