Asiantuntija suomalaisbändin plagiaattisyytöksistä: ”Naurettavaa!”

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi kesän suosituimmista radiohiteistä on ollut Haloo Helsinki! -yhtyeen kappale Maailman toisella puolella. Tänään verkossa on levinnyt YouTube-video, jossa kappaleen vihjataan olevan plagiaatti. Videolla hittiä verrataan useisiin aikaisempiin hitteihin.

Videolla vihjataan, että Haloo Helsinki! -yhtyeen kappaleessa olisi lainauksia Princeltä, Lady Gagalta ja Berliniltä. Kustakin kappaleesta verrataan suomalaiskappaleeseen vain yhtä lyhyttä kohtaa. Stara otti tänään yhteyttä tunnettuun kotimaiseen tuottajaan, joka halusi kuitenkin pysyä tässä yhteydessä nimettömänä. Hän tyrmäsi plagiaattiväitteet täysin.

– Mitä tahanssa kappaletta voidaan väittää plagiaatiksi, jos sen osia haetaan pala kerrallaan maailmalla aikaisemmin julkaistuista biiseistä. Tässä ei ole nyt ymmärretty mitä plagiaatti tarkoittaa. Syytökset ovat videon perusteella naurettavia, asiantuntija kommentoi Staralle.