Rajuilma käänsi vesiputoukset toisin päin

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Australia on saanut viime aikoina kärsiä tavallista useammin erikoisista luonnonilmiöistä, kun kengurumaata ovat moukaroineet tulvat, metsäpalot ja talvimyrskyt. Nyt viimeksi mainitulla on ollut erikoisia seurauksia vesiputouksille.

Tällä viikolla Australiassa ovat nimittäin riehuneet rajut talvimyrskyt, joissa tuulen nopeus on ollut jopa yli 120 kilometriä tunnissa. Tuulen voimaa kuvaa hyvin tuore video, jossa tuuli on kääntänyt putoukset. Vesiputouksista ei nimittäin enää putoakaan vetta alas, vaan vesi lentää tuulen voimasta takaisin ylös.

Aiemmin tällä viikolla Sydneyssä satoi koko kuukauden normaali sademäärä vain yhdessä päivässä, BBC uutisoi. Myös laivaliikenne erityisesti eteläisessä Australiassa on ollut ongelmissa.