Amy Winehouse tiesi kuolevansa 27-vuotiaana

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Brittipoppari Amy Winehouse saatettiin tiistaina haudan lepoon. Nyt on selvinnyt, että Amy Winehouse uskoi kuolevansa 27-vuotiaana. Lukuisat menestyneet musiikkitähdet, kuten Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain ja Janis Joplin, kuolivat 27-vuoden iässä.

Amy uskoi itsekin liittyvänsä näiden musiikkitähtien ”27-klubiin”. Laulajan kanssa aiemmin yhdessä asunut ystävä Alex Foden kertoi Amyn olleen pakkomielteinen. Etenkin alkoholi, huumeet ja ruoka nostivat luonteenpiirteen esille.

– Valitettavasti Amyllä oli pakkomielteinen luonne. Hän halusi tehdä kaiken äärirajoille saakka, varsinkin alkoholin, huumeiden ja ruuan suhteen. Hän rakasti ruokaa, Foden kertoi Daily Mirror -lehdelle.

Ystävä kertoi Amyn ahtaneen itsensä välillä täyteen ruokaa ja oksentaneen sen saman tien. Hän kertoi myös laulajan selviytyneen syömättä mitään jopa neljä tai viisi päivää. Silloin Amy käytti vain huumeita, alkoholia tai naposteli karkkia.

– Amy sanoi minulle aina, että tätä menoa hän tulee kohta liittymään tähtien 27-klubiin. Heroiinin käyttö nostattaa verensokeria, joten Amy selviytyi välillä vain karkkien avulla, ystävä kertoi.

Foden kertoi Amyn olleen hyvin antelias. Hän sanoi laulajan maksaneen myös ystäviensä huumeannokset, jotta he voisivat kaikki olla yhdessä pilvessä. Kokaiini, heroiini ja kannabis olivat yleisimpiä Amyn käyttämiä huumeita. Hän sanoi Amyn huumeidenkäytön olleen rajua, sillä tähti pystyi vetämään huumeita isoja annoksia kerralla. Ystävän mukaan Amy kuitenkin tiesi omat rajansa.