Huimapäiden uusi harrastus

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Vauhdikkaille ja huimäpäisille ihmisille kehitellään koko ajan uusia adrenaliinipaukkuja. Tähän saakka suosittuja ovat olleet niin benji-hypyt kuin laskuvarjohypytkin. Nyt Yhdysvalloissa on kehitetty – tai oikeastaan kaupallistettu – uusi laji nimeltä Edge Walk.

Lajissa huimapäiset henkilöt pääsevät kokeilemaan miltä tuntuu kävellä huiman korkeiden pilvenpiirtäjien katonreunalla. Heidän ylleen puetaan valjaat ja sen jälkeen kiinnitetään vaijareihin, jotka yllään asiakkaat voivat kokeilla jopa nojaamista pilvenpiirtäjän katolta kohti tyhjyyttä.

Benji-hyppyjen tavoin uudenkin lajin hinta on huimat 130 euroa per kerta. Yksi kävely kestää kuitenkin benji-hyppyyn nähden moninkertaisesti, noin puoli tuntia. Edge Walkia voi harrastaa ainakin Kanadan Torontossa, jossa voi kävellä 116-kerroksisen talon katolla. Toimintaa tarjoava Canada Lands -yritys odottaa jopa 12.000 asiakasta vuodessa.