Kuolema nosti Amy Winehousen takaisin hittilistoille

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Brittipoppari Amy Winehouse saatettiin äskettäin haudan lepoon. Samalla julkisuuteen on saatu lisää tietoja tähden viimeisistä hetkistä. The Sun -lehden mukaan laulajan löysi hänen henkivartijansa, joka soitti välittömästi apua. Se oli kuitenkin myöhäistä.

Menehtyneen soultähden albumien myyntiluvut nousivat hurjaa vauhtia tähden traagisen kuoleman jälkeen. Nyt Winehousen kriitikoiden ylistämä Back To Black -albumi on noussut Billboard -albumilistan yhdeksänneksi. Myös hänen debyyttialbuminsa Frank nousi listan sijalle 37.

Billboard-listan kärjessä on jo yhdettätoistaviikkoa peräkkäin hohtanut soul-laulaja Adele albumillaan 21. Adelea on verrattu myös menehtyneeseen soultähteen ja ennustettu jopa olevan seuraava Amy Winehouse.

Winehousen kerrottiin menehtyneen todennäköisesti yliannostukseen, mutta viranomaiset eivät suostuneet vielä kommentoimaan asiaa lainkaan. Lääkärit varoittivat laulajaa jo kuukausia aiemmin siitä että hän tulee kuolemaan, ellei pääse heti eroon päihteistä. Winehousen äiti kertoikin, ettei tyttären kuolema tullut hänelle yllätyksenä. Hänen mukaansa kuolema oli vain ajan kysymys. Viime päivinä on myös spekuloitu, että viinanjuonnin äkillinen lopettaminen olisi tappanut laulajatähden.