Haastattelussa Petri Nygård

Haastattelut · Stara.fi

Vuoden suosituin kotimainen hiphop-artisti on ollut ylivoimaisesti kohuräppäri Petri Nygård, jonka Selvä päivä -kappale dominoi kotimaista hittilistaa koko alkuvuoden. Stara tapasi Petri Nygårdin tämän keikkabussissa, kun artisti oli esiintymässä kotikonnuillaan Tammerfesteillä.

Listamenestyksen myötä Nygårdin livekeikat ja niillä tapahtuva rivoilu ovat saaneet aikaisempaa enemmän huomiota, mutta todellisuudessa mistään uudesta ilmiöstä ei ole kyse. Nygård on nimittäin liikkunut samoilla linjoilla vuosia ennen kohun syntymistä. Suosikkiartistin keikoilla voisi pitää vaikkapa koulutunnin ihmisen biologiasta.

– No periaatteessa. Jos se nyt jotain siitä oppii, niin upeeta. Mulle se nyt mitään kauheen ihmeellistä sillai, että tavallaan samaa settiä pienillä sävyeroilla me ollaan vedetty jo kymmenen vuotta sitten. Ei tää sillai mikään uusi juttu ole, mutta sillä mennään, Petri Nygård kertoi Staralle keikkabussissaan.

Vaginasta lavalle tulemisella on Nygårdille erityinen merkitys.

– Se niin kuin symbolisoi mun toista tulemista. Se on sille juhla ja seremonia. Olen nyt onnellinen ja kiitollinen siitä, että mulle annettiin tällainen toinen mahdollisuus. Kymmenen vuotta tauolla ja sitten kun mä tuun takaisin, niin vastaanotto on tällainen. Mä oon v**un kiitollinen. Toi on juurikin uudelleensyntyminen joka ilta.

Actionia hotelleissa ja keikkapaikoilla

Nygårdin kappaleiden lyriikoiden puolesta voisi kuvitella, että hänen mystisessä keikkabussissaan järjestettäisiin usein kosteita juhlia ja orgioita. Artisti ei itse kuitenkaan myöntänyt moisia ajatuksia todeksi.

– Täällä lähinnä istutaan ja kökötetään ja ollaan v**un väsyneitä. Eiköhän ne ole noi keikkapaikat ja hotellit missä se action tapahtuu. Tää nyt on tämmöinen tiäksää chilli keskittymispaikka ennen keikkaa ja keikan jälkeen. Itse asiassa mä unohdin tuoda suitsukkeet tänne. Ne olis vielä kuuluneet tänne ja sit oltais saatu tänne sellainen oikea tunnelma, Petri Nygård kertoi Staralle keikkabussissaan.

”Jallu, kossu ja kalja”

Verkossa leviää parhaillaan kappaleen lyriikoihin perustuva kotivideo, jossa videon tekijä sekoittaa nämä kaikki kolme yhdeksi drinkiksi ja juo sen. Artisti itse ei ole moista sekoitusta kuitenkaan ainakaan vielä maistanut.

– En ole maistanut sekoitusta, Nygård naureskeli epäuskoisena.

Samalla hän kuitenkin valotti hieman kappaleen lyriikoiden taustaa.

– Se koko idea lähti siitä, että laittoi tuonne raideriin mitä tahansa hienouksia tai pyyntöjä tai mitä, niin keikkapaikoilla on melkein aina jallua, kossua ja kaljaa. Ihan nyt siitäkin syystä niitä tulee melkein aina juotua, Petri Nygård kertoi Staralle keikkabussissaan.

– On se hienoa, että on kaikennäköisiä Jamesoneita ja jäksyjä, ja ne on ihan v**un hienoja. Mä juon niitäkin ja kaikkea muutakin. Mutta Suomessa kun ollaan ja noi ravintolat on mitä on, niin se on melkein noi kolme millä mennään aina.

”Ei tehdä sillä hevon…”

Nygård tekee nykyisin niin paljon keikkoja, että hän suorastaan asuu keikkabussissa ja keikkapaikkojen takahuoneissa. Mies paljasti Staralle myös millaisia tuotteita hän vaatii keikkapaikkojen takahuoneisiin.

– Meillä nyt on noi juomapolitiikat ja perus ruokasetit. Yks ihmeellinen mikä meillä nyt on siellä, mikä on ihan testimielessä laitettu sinne, niin meillä on kampa. Ihan tällainen peruskampa, koska me nyt ollaan kaikki enemmän tai vähemmän kaljuja tai kaljuuntuvia, niin mehän ei tehdä sillä kammalla hevon vi**ua, Petri Nygård kertoi Staralle.

Samalla artisti paljasti myös varsinaisen syyn erikoisen tuotteen mukanaoloon.

– Lähinnä vaan tsekataan, että kuinka monesta paikasta saadaan ne kammat. Me ollaan pikkubussiin kerätty kaikki ne kammat, että mistä ollaan saatu ne kammat mukaan. Ehkä me pidetään joku kampakirppis tässä jossain kohtaa.

Suomalaiset keikkapaikat eivät ole artistin mukaan kovin innokkaita toteuttamaan raiderissa olevia vaatimuksia.

– Vaikka sinne nyt laittaa mitä tahansa, vaikka keltaisia ruusuja ja pehmeän untuvatyynyn, niin ei niitä siellä ikinä ole. Sillä mennään, eikä se nyt niin nöpönuukaa ole.

Jocka Träskbäck