Konsolipelaaminen tappoi pojan – 12 tunnin pelisessio päättyi traagisesti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla on liikkunut jo vuosikausia urbaaneja legendoja siitä, että liiallinen pelaaminen voisi tappaa ihmisen. Nyt Britanniasta on saatu konkreettinen esimerkki siitä, että väitteet eivät sittenkään ole täysin tuulesta temmattuja.

Nyt 20-vuotias Chris Staniforth on nimittäin kuollut 12 tunnin tauottomaan Xbox-pelisessioon. Nuori mies sai paikallaan istumisen johdosta veritulpan, joka siirtyi hänen keukoihinsa ja johti lopulta kuolemaan, The Sun raportoi. Samanlaisia ongelmia ilmenee usein myös pitkillä lentomatkoilla, joissa matkustajat istuvat jopa 16 tuntia paikallaan.

Nyt pojan isä toivoo, että lasten ja nuorten vanhemmat kiinnittäisivät enemmän huomiota pelaamisen konkreettisiin vaaroihin. Hänen mukaansa lapset ympäri maailmaa pelaavat usein tuntikausia ilman liikuntaa, eivätkä he tai heidän vanhempansa tiedä sen voivan johtaa kuolemaan. Tässä tapauksessa kuolema ei tullut heti pelisession jälkeen, vaan vasta kaupungilla. Nuori mies alkoi kouristella nostaessaan purkkapakettia maasta. Ensihoitajien saapuessa hän oli jo kuollut.

Uusimmat