Laki kieltää opettajien Facebook-kaveruudet oppilaiden kanssa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on nyt joutunut Yhdysvalloissa tulilinjalle viranomaisten taholta, kun Missourin osavaltio on kieltämässä koulun opettajien ja oppilaiden väliset Facebook-kaveruudet. Asiasta on vireillä lakialoite, joka on enää viimeistä hyväksyntää vaille valmis.

Atlantic Wire -lehden mukaan osavaltion kuvernööri Jay Nixon on nimittäin hyväksynyt lakialoitteen numero 54, jonka perusteella oppilaiden ja opettajien väliset kaveruudet ovat jatkossa kiellettyjä kaikissa sosiaalisissa medioissa. Facebookin lisäksi tähän joukkoon lukeutuvat siis myös muiden muassa MySpace ja Google+ sekä muut palvelut, joissa osapuolten välillä voidaan pitää yhteyttä, ABC News uutisoi.

Vielä ei ole tietoa miten tulee suhtautua tapauksiin, joissa opettajat ja oppilaat ovat ehtineet olla toistensa kavereita jo ennen lakimuutosta. Laki sai alkunsa, kun julkisuuteen tuli tietoja oppilaiden ja opettajien epäsopivista yhteydenpidoista. Jatkossa opettajat saavat pitää yhteyttä oppilaisiin vain siten, että myös muilla osapuolilla – kuten lasten vanhemmilla – on mahdollisuus seurata yhteydenpitoa.

Uusimmat