Kondomit lopussa? iPhone auttaa hädässä

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

MTV-viihdekanavan maailmanlaajuinen kampanja sukupuolitauteja vastaan tarjoaa ratkaisun monelle tuttuun ongelmaan. Kun muhinointi kumppanin kanssa yön pikkutunteina alkaa lähestyä kolmospesää, moni huomaa kondomien loppuneen. Ei hätää, sillä nyt voit ladata kännykkääsi app-sovelluksen iCondom.

iCondom näyttää missä on lähin kauppa tai kioski, josta saa ostettua kondomeja. Moni jatkaa petipuuhiaan huomattuaan kondomien loppuneen ja unohtaa ehkäisyn merkityksen. MTV-kanavan Pysy Hengissä -kampanja pyrkii muuttamaan ihmisten ennakkoluuloja ehkäisyvälineiden ostamisesta.

Sovelluksessa on GPS-kartta, johon sovelluksen käyttäjät voivat merkitä havaintoja kondomikaupoista. Karttaan voi esimerkiksi merkitä paikkoja, joissa myydään kondomeja vuorokauden ympäri. Myös rikkinäiset kondomiautomaatit voi merkitä karttaan avittaakseen informaation leviämistä.

Kampanja pyrkii levittämään sovelluksesta saatujen kondomikauppojen tiedot kansainväliseen karttaan, joka helpottaa ja auttaa kondomien metsästyksessä. Kampanjassa keskitytään sukupuolitautien ja ei-haluttujen raskauksien ehkäisyyn sekä keskusteluun seksuaalisesta ennaltaehkäisytyöstä.

Uusimmat