Blockfest suivaantui Aamulehden ja Iltalehden perättömiin väitteisiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonloppuna Tampereen keskustassa järjestettiin Blockfest-tapahtuma, jonne kokoontui perjantaina ja lauantaina noin 3.500 katsojaa kumpanakin päivänä. Tapahtuma sujui paikalla olleiden mukaan rauhallisesti, eikä edes tappelunujakoita nähty.

Aamulehti ja Iltalehti uutisoivat kuitenkin virheellisesti, että festivaaleilla olisi tapahtunut puukotus ja että 73 nuorta olisi viety putkaan. Molemmat väitteet ovat perättömiä. Poliisi vahvisti saaneensa Tampereen keskustasta ilmoituksen puukotuksesta, mutta kyse oli todennäköisesti perättömästä hätäpuhelusta.

– Emme ymmärrä, miksi Aamulehti suhtautuu vihamielisesti nuorisoon. Miksi halutaan tietoisesti synnyttää ristiriitoja ja vastakkainasetteluja? Eikö nuorten ole turvallisempaa juhlia valvotuissa olosuhteissa, joista joku on ottanut vastuun? Blockfest ihmettelee vastineessaan.

Poliisi vahvistaa, että illat sujuivat rauhallisesti ja että nuorten häiriökäyttäytyminen alkoi vasta aamukolmelta Tampereen keskustan alueelta. Blockfest loppui molempina päivinä kuitenkin jo puolenyön aikaan, eli useita tunteja aiemmin. Poliisi myös tarkisti tapahtuman turvajärjestelyt ja anniskelualueet, eikä niistä löytynyt huomautettavaa.

– Sen sijaan, että lehti olisi suoraselkäisesti myöntänyt virheensä, Aamulehti yritti asettaa Blockfestin järjestäjiä ja poliisia vastakkain. Poliisi on meidän ystävämme ja yhteistyökumppanimme. Oli hienoa, että poliisi partioi lähistöllä minkä resursseiltaan pystyi, Blockfest jatkaa.

Nyt Blockfest vaatii Aamulehteä ja Iltalehteä oikaisemaan virheelliset väitteensä.

Uusimmat