Haastattelussa Ruger Hauer

Haastattelut · Neea Jokinen

Helsinkiläinen räppäritrio Ruger Hauer esiintyi tänä kesänä suosituissa hiphop-festivaaleissa Himoksen Pipefest-tapahtumassa ja Tampereen Blockfest-kaupunkifestivaaleilla. Stara kyseli kolmikon fiiliksiä molempien festivaalikeikkojen jälkeen.

Ensimmäistä kertaa Keski-Suomen järvimaisemissa Himoksella järjestetty Pipefest oli yleisömenestys. Torstaista lauantaihin juhlittuun tapahtumaan saapui yhteensä 18.000 hiphop-musiikin ystävää eri puolilta Suomea. Pipefest teki samalla uuden yleisöennätyksensä.

Ruger Hauer kertoikin ensimmäisen Pipefest-keikan olleen yleisömenestys vuonna 2008 muodostetulle yhtyeelle. Paperi T, Pyhimys ja Tommishock julkaisivat viime talvena ensimmäisen studioalbuminsa Se syvenee syksyllä.

– Ruger Hauer on periaatteessa julkistettu bändinä vasta alle vuosi sitten. Fanien ja kuuntelijoiden määrä on ollut tässä puolen vuoden aikana hyvässä kasvussa. Pipefest-keikan eturivissäkin näkyi tuttuja kasvoja, kolmikko kertoi Staralle.

”Kolme täysin erilaista jätkää”

Jare & VilleGalle -yhtyeen managerinakin toimiva Mikko ”Pyhimys” Kuoppala kertoi, ettei Ruger Hauer aio olla minkään suomalaisen hiphop-yhtyeen jatko-osa. Pyhimys kertoi yhtyeen joutuvan usein hylkäämään toistensa ajatuksia, koska ne eivät sovi kaikkien ajatusmaailmaan.

– Ruger Hauer on sitä, kun meidän kaikkien kolmen päässä suodattuneet vaikutukset ja ajatukset törmäävät yhteen.

– Me käsitellään lyriikoissa kokonaisuuksia ja teemoja. Sitä kautta me luodaan mielikuvia kuuntelijoille, jotka pystyy itse muodostamaan sen, mitä me halutaan kertoa juuri sille tietylle kuuntelijalle, Tommishock jatkoi.

Kolmikko kertoi myös, että heiltä kaikilta löytyy ainakin yksi merkittävä piirre. He ovat nimittäin tarkkoja asioistaan, eivätkä äärettömiä hälläväliä-tyyppejä. Samalla he paljastivat yhtyeen peruselementin.

– Kaikki mikä ei ole omaa, karsitaan pois, Pyhimys tiivisti.

”Blockfest avasi silmänsä meille”

Tampereen Tullintorilla jo neljättä kertaa järjestetty Blockfest-kaupunkifestivaali joutui uutisoimaan historiansa ensimmäisestä peruutuksesta lauantaina. Yhdysvaltalainen rap-artisti Cam’ron ilmoitti peruuttavansa keikkansa perheen sairaustapauksen vuoksi.

Siksi tapahtumassa nähtiinkin peruutuksen takia muutoksia. Cam’ronin tilalle nimittäin buukattiin Teflon Brothers yhdessä Ruger Hauerin kanssa. Pyhimys toimii molempien yhtyeiden jäsenenä.

– Yleisön reaktiosta ei ainakaan huomannut pettymystä Cam’ronin peruuttamisesta. Peruutus oli etu meille, sillä tämän kokoiset festivaalit ovat hyvin tärkeitä niin meille kuin kuuntelijoille, Tommishock kertoi Staralle.

Ruger Hauer vertasi myös Pipefest ja Blockfest -tapahtumien yleisöä. Paperi T kertoikin Staralle huomanneensa Pipefest-yleisön tulleen varta vasten katsomaan juuri heidän keikkaansa. Blockfestien äkillisenä vahvistuksena yleisö enemmänkin tutustui yhtyeeseen.

– Huomasin myös, että jotkut yleisöstä fanittivat Teflon Brothersia ja jotkut Ruger Haueria, molemmissa yhtyeissä esiintyvä Pyhimys kertoi.

”Jare & VilleGallen keikkabussissa raikaa Ruger Hauer”

Ruger Hauerin Täällä-kappale on räppäreiden mukaan yleisönsytyttäjä ja yhtyeen tunnetuin kappale. Kolmikko paljasti Jokaiselle jotakin -kappaleensa musiikkivideosta tulevan mullistava ja siinä esiintyvän eturivin suomalaisia rap-tähtiä.

– Me tehdään nyt musiikkivideota, mikä tulee olemaan hyvin iso juttu suomalaisen hiphop -kulttuurin kannalta. Enempää en paljasta, video julkaistaan Cocoan toimesta tämän vuoden puolella, Tommishock paljasti.

Pyhimys kertoi myös suursuosioon nousseen Jare & VilleGallen kuuntelevan helsinkiläistä räppäritrioa. Blockfestien backstagella kyseisen yhtyeen VilleGalle ”Galis” ilmestyikin yhtäkkiä haastatteluun ja vahvisti asian.

– Jare & VilleGallen keikkabussissa soi ainoastaan Ruger Hauer, Jare & VilleGalle -yhtyeen VilleGalle eli Galis kertoi Staralle.

Neea Jokinen

Pipefest & Blockfest