Aamulehden mielikuvitushenkilö Jon Cederberg villitsee Facebookissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään verkkolehdissä ja erityisesti sosiaalisessa mediassa on kummasteltu Aamulehden toimintaa liittyen Tampereella viikonloppuna järjestettyyn Blockfest-tapahtumaan. Lehti hyökkäsi artikkeleissaan rajusti tapahtumaa vastaan, mutta pian poliisi vahvisti lehden esittämät väitteet tapahtuman osalta perättömiksi.

Tänään otsikoissa on ollut Jon Cederberg -nimisen henkilön nimissä Aamulehdessä julkaisema mielipidekirjoitus, joka kuitenkin osoittautui mielikuvitushenkilön kirjoittamaksi. Blockfest nimittäin selvitti, että kyseistä henkilöä ei ole todellisuudessa olemassa. Nyt kyseinen mielikuvitushenkilö Jon Cederberg on kaikesta huolimatta noussut verkossa todelliseksi viraalijulkkikseksi. Verkossa on julkaistu muiden muassa kuvia, joissa esimerkiksi Dart Vader kertoo Jon Cederbergille olevansa tämän isä.

Tänään aamupäivällä hänen nimissään perustettiin Facebookiin jo ensimmäinen Jon Cederberg henkilöprofiili ja sittemmin palveluun luotiin myös Jon Cederbergin faniryhmä. Kaiken lisäksi ilmiö on kasvanut jo sellaisiin mittasuhteisiin, että lukuisat suomalaiset käyttäjät ovat lisänneet omiin käyttäjänimiinsä Jon Cederbergin nimen tyyliin Matti Jon Cederberg Virtanen. Näitä nimiä voi tarkastella Facebook-haussa tästä linkistä.

Jon Cederberg